Kostelecké uzeniny: Tradiční chuť, která neomrzí

Kostelecké Uzeniny

Kostelecké uzeniny: Tradice a chuť

Kostelecké uzeniny, to je pojem známý po celé České republice. Spojení tradičních receptur a poctivé řemeslné práce dává vzniknout lahodným masným výrobkům, které si získaly srdce (a žaludky) mnoha generací. Historie Kosteleckých uzenin sahá až do roku 1537, kdy byla v Kostelci nad Orlicí založena první řeznická gilda. Od té doby se zdejší tradice výroby masa a uzenin předávala z generace na generaci, a to s důrazem na kvalitu a chuť. Tajemství lahodné chuti Kosteleckých uzenin tkví v použití těch nejlepších surovin. Vepřové maso pochází výhradně z českých chovů a je pečlivě vybíráno. Kvalitu výrobků stvrzuje i označení "Český výrobek" a "Regionální potravina". Sortiment Kosteleckých uzenin je široký a uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Najdete zde klasické druhy, jako jsou šunka, gothaj, lovecký salám, ale i speciality, například klobásy s různými příchutěmi, tlačenky, paštiky a další lahůdky. Ať už si vyberete cokoli, můžete si být jisti, že si pochutnáte na poctivém a kvalitním výrobku s tradicí.

Výroba s důrazem na kvalitu

Tradice a kvalita jsou dvě slova, která jdou ruku v ruce, když se mluví o Kosteleckých uzeninách. Výrobní proces je postaven na poctivých řemeslných postupech, které se dědí z generace na generaci. Používá se pouze kvalitní vepřové a hovězí maso z českých chovů, které prochází přísnou kontrolou. Důraz na čerstvost surovin je samozřejmostí. Recepty, podle kterých se uzeniny vyrábějí, jsou staré desítky let a obsahují pouze přírodní koření a bylinky. Žádné chemické konzervanty, dochucovadla ani barviva nemají v Kosteleckých uzeninách místo. Celý proces výroby je pečlivě sledován, aby byla zaručena ta nejvyšší kvalita finálních produktů. Výsledkem jsou lahodné a poctivé uzeniny, které si získaly oblibu u zákazníků všech generací. Ať už si pochutnáváte na šunce, salámu, párku nebo klobáse, s Kosteleckými uzeninami máte jistotu, že jíte kvalitní a poctivý výrobek.

Široká škála produktů

Kostelecké uzeniny a maso nabízí opravdu širokou škálu produktů, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Ať už hledáte něco na rychlou večeři, pohoštění pro přátele nebo delikatesu k vínu, v sortimentu Kosteleckých uzenin si zaručeně vyberete. Milovníci klasiky ocení tradiční šunky, jako je Šunka od kosti nebo Šunka nejvyšší jakosti, a lahodné salámy Vysočina a Herkules. Pro ty, kteří preferují výraznější chutě, jsou tu k dispozici uzené klobásy, například Poličan nebo Papriková klobása. A pokud máte rádi pikantní speciality, určitě ochutnejte klobásu Habanero s pořádnou dávkou chilli. Kromě tradičních masných výrobků nabízí Kostelecké uzeniny i široký výběr párků, klobásek na gril a dalších specialit. Vyzkoušejte například šťavnaté Špekáčky na gril nebo jemné Bavorské klobásky, které jsou ideální pro grilování s přáteli. Ať už zvolíte jakýkoli produkt z bohaté nabídky Kosteleckých uzenin, vždy si můžete být jisti jeho vysokou kvalitou a lahodnou chutí.

Výrobek Druh masa Cena za kg Dostupnost
Kostelecké párky Vepřové a hovězí 150 Kč Ano
Kostelecká klobása Vepřové 180 Kč Ano
Kostelecký salám Hovězí 220 Kč Omezená

Oblíbené druhy uzenin

Kostelecké uzeniny a maso nabízí širokou škálu produktů, ale mezi nejoblíbenější rozhodně patří tradiční české uzeniny. Klasikou jsou špekáčky, ať už ve variantě s vysokým podílem masa pro ty, kteří si potrpí na kvalitu, nebo ve variantě pikantní pro milovníky ostřejších chutí. Velké oblibě se těší také různé druhy klobás, od jemných až po ty s výraznějším aroma a kořením. Oblíbené jsou i vinné klobásy, ideální na gril, a pro milovníky delikates se hodí klobásy s vysokým obsahem masa, například hovězí nebo vepřové. Nemůžeme zapomenout ani na párky, ať už klasické, jemné dětské, nebo pikantní sýrové. Kostelecké uzeniny a maso zkrátka uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Kostelecké uzeniny, to je symfonie chutí, kde se snoubí tradice s poctivostí a láskou k řemeslu. Každý kousek je ódou na um našich řezníků, kteří s mistrovstvím a péčí proměňují maso v nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Bořivoj Kovář

Tipy na servírování

Kostelecké uzeniny a maso jsou stálicí na českých stolech a není divu. Jejich chuť a kvalita z nich dělají ideální surovinu pro celou řadu pokrmů. Pro ještě lepší gurmánský zážitek se inspirujte našimi tipy na servírování. Šunku využijete nejen na obložených mísách, ale i jako součást salátů, studených mís nebo třeba do slaných koláčů. Skvěle se hodí k sýrům s bílou plísní a čerstvé zelenině. Klobásy a párky oceníte na grilu, ale i v teplé kuchyni. Vyzkoušejte je přidat do guláše, omáček nebo zapékaných brambor. Chutnou večeři připravíte z jitrnic a jelit. Podávejte je s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem. Nezapomeňte ani na paštiky a tlačenky. Ty se skvěle hodí na chlebíčky, jednohubky nebo jako součást studeného bufetu. Ať už zvolíte jakoukoli variantu, s produkty Kostelecké uzeniny a maso nešlápnete vedle. Přejeme dobrou chuť!

Kde kostelecké uzeniny koupit?

Kostelecké uzeniny se dají koupit na mnoha místech po celé České republice. Jsou dostupné ve většině supermarketů, jako jsou Albert, Tesco, Lidl, Kaufland a Billa. Tyto řetězce často nabízejí i akční ceny a speciální nabídky na Kostelecké uzeniny. Pro ty, kteří preferují nákup v menších obchodech, jsou Kostelecké uzeniny k dostání i v řeznictvích a prodejnách s potravinami. Tyto obchody se často specializují na prodej kvalitních a lokálních produktů, takže si můžete být jisti čerstvostí a původem masa. Pro milovníky farmářských trhů je dobrou zprávou, že Kostelecké uzeniny se dají sehnat i tam. Na trzích máte možnost potkat přímo výrobce a dozvědět se více o původu a výrobě uzenin. Ať už preferujete nákup v supermarketu, malém obchodě nebo na farmářském trhu, Kostelecké uzeniny jsou snadno dostupné po celé České republice.

Zajímavosti o značce

Kostelecké uzeniny jsou pro mnoho Čechů synonymem tradice a kvality. Víte ale, že historie výroby masa v Kostelci nad Orlicí sahá až do 16. století? Právě tehdy zde vznikly první řeznické dílny, které položily základy pro dnešní prosperující závod. Zajímavostí je, že se zde maso zpracovávalo tradičními metodami po staletí. Teprve v roce 1911 byla založena moderní továrna, která se stala předchůdcem dnešního masokombinátu. Kostelecké uzeniny si zakládají na používání kvalitního masa z českých chovů. To je jedním z hlavních faktorů, které jim dodávají nezaměnitelnou chuť. Firma se také pyšní tím, že při výrobě nepoužívá žádné náhražky masa ani mechanicky separované maso. Díky tomu si můžete být jisti, že v Kosteleckých uzeninách najdete jen to nejlepší maso. Věděli jste, že Kostelecké uzeniny získaly za svou historii řadu ocenění? Patří mezi ně například ocenění Klasa, Regionální potravina nebo značka kvality Czech Made. Tyto ceny jsou důkazem vysoké kvality a jedinečnosti Kosteleckých uzenin.

Publikováno: 05. 07. 2024

Kategorie: potraviny

Autor: Janušíková Karolína

Tagy: kostelecké uzeniny | maso