Bílé víno: Skvělá volba pro osvěžení i vychutnání
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Peruánská maca (Lepidium meyenii) je bylina, která roste ve výšinách And a má vzhledem k naší ředkvičce nebo řepě některé podobnosti....
Mořské plody: Poklad oceánů Oceány a moře jsou plné úžasných pokladů v podobě mořských plodů. Ať už jsou to šťavnaté krevety,...
Co je anýz a jak se používá v kuchyni? Anýz je aromatické semeno pocházející z rostliny Pimpinella anisum, která patří do čeledi miříkovitých. Toto koření má intenzivní sladkou chuť s lehkým nádechem hořkosti a je oblíbené pro svou vůni a chuťové vlastnosti. Anýz se běžně používá v kuchyni jako koření...
15. 03. 2024
Co je to "boost" a jaký je jeho účel? "Boost" je termín používaný pro označení energetického nápoje, který slouží k zvýšení energie a výdrže. Jeho účelem je poskytnout rychlý nárůst energie díky obsaženým stimulantům, jako je kofein nebo taurin. Tyto látky mohou pomoci eliminovat únavu a zlepšit koncentraci a...
14. 03. 2024
Historie "staré myslivecké" piva Historie "staré myslivecké" piva sahá až do 19. století, kdy bylo oblíbeným nápojem mezi myslivci a lesníky v českých lesích. Toto pivo se vyrábělo tradičními postupy s použitím regionálních surovin, jako je ječmen, chmel a voda z místních pramenů. Díky svému intenzivnímu aroma a plné...
13. 03. 2024
Otevírací doba obchodu Lidl v České republice Otevírací doba obchodu Lidl v České republice se může mírně lišit podle konkrétního místa. Obecně však většina prodejen Lidl má otevřeno od pondělí do neděle od 7:00 do 21:00. Některé prodejny mohou mít odlišné pracovní hodiny, které jsou zpravidla zveřejněny na...
12. 03. 2024
Historie kapustnice a její význam v tradiční slovinské kuchyni. Kapustnica, tradiční slovinské jídlo plné chuti a tradice, má hluboké kořeny v historii Slovinska. Tato hustá polévka se podává zejména během vánočních svátků a svatého Štěpána. Její původ sahá až do středověku, kdy byla oblíbenou pokrmem mezi...
11. 03. 2024
Historie a původ odrůdy Cabernet Sauvignon Odrůda Cabernet Sauvignon patří mezi nejslavnější a nejoblíbenější odrůdy červeného vína na světě. Její historie sahá až do 17. století ve francouzské oblasti Bordeaux, kde vznikla zkřížením odrůd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc. Název "Sauvignon" pravděpodobně pochází z...
10. 03. 2024
Historie čaje z Tater Historie čaje z Tater sahá až do dob prvních osadníků v této malebné horské oblasti. Bylinky a rostliny se zde tradičně sbíraly pro léčebné účely a postupem času byly využívány i k přípravě lahodných nápojů. První písemné zmínky o čaji z Tater pocházejí z 19. století, kdy místní...
09. 03. 2024
Petržel, známá také pod vědeckým názvem Petroselinum crispum, je jednou z nejoblíbenějších bylinek ve světě kuchyně. Tato aromatická rostlina patří do čeledi miříkovitých a je hojně využívána pro svůj charakteristický kořeněný aroma a bohatou chuť. Petržel se dělí na dvě hlavní odrůdy - petržel kořenová,...
08. 03. 2024
Popis krocana jako druhu kuřete Krocan je fakt macek mezi ptáky z rodiny bažantovitých, něco jako když máte plnou demižon burčáku oproti skleničce vína. Samec, kterýmu se říká kohout, se chlubí peřím všech možnejch barev a má na kebuli takovej výraznej hřeben. Samice, teda kvočna, to má s barvama trochu skromnější, asi...
07. 03. 2024
Co je royal jerky a jak se vyrábí? Royal jerky je tradiční druh sušeného masa, který se vyrábí z kvalitního vepřového masa. Proces výroby začíná krájením masa na tenké plátky, které jsou následně marinovány ve směsi soli, koření a bylinek. Poté je maso pomalu sušeno při nízké teplotě, což mu dodává...
06. 03. 2024