Brut

Osviťte si večírek s lahodným brut: Průvodce světem šumivých vín

Co je to brut? Brut je druh šumivého vína, který se vyznačuje nízkým obsahem cukru. Termín "brut" pochází z francouzštiny a znamená "suchý", "drsný" nebo "nezralý". V kontextu šumivých vín se však "brut" vztahuje k suchosti vína, nikoliv k jeho zralosti. Obsah cukru v brutu se pohybuje od 0 do 12 gramů na litr. Pro srovnání,...

Mučenka

Mučenka: Tajemství exotické vůně a chuti ve vaší kuchyni

Exotické aroma mučenky Mučenka, s plody známými jako maracuja či passion fruit, skrývá ve svém nitru mnohem více, než jen lahodnou dužinu. Její semena jsou zdrojem intenzivního aromatu, který si našel cestu do světa koření. Exotické tóny mučenky v sobě snoubí sladkou ovocnost s jemně nakyslým nádechem, doplněným o...

Cokoladova Buchta

Čokoládová buchta: Hřešně dobrý recept, který musíte vyzkoušet!

Čokoládová buchta: Lahodná pochoutka Čokoládová buchta je stálicí na stolech mnoha domácností a právem si drží své čestné místo mezi sladkými pokušeními. Její vláčná konzistence, bohatá chuť a omamná vůně dokáží potěšit malé i velké mlsouny. Existuje nepřeberné množství receptů a variant, od jednoduchých...

Zrno Zrnko

Zrnko po zrnku: Tajemství zdravé výživy.

Zrno Zrnko: Co se Skrývá Pod Povrchem? Zrno, zrnko. Drobounký zázrak přírody, který v sobě skrývá ohromný potenciál. Stačí ho zasadit do země, dodat mu trochu vody a slunce a z miniaturního semínka se začne klubat nový život. Z jednoho zrnka vyroste stéblo obilí, které ponese desítky dalších zrnek. A z nich se upeče...

Kostelecké Uzeniny

Kostelecké uzeniny: Tradiční chuť, která neomrzí

Kostelecké uzeniny: Tradice a chuť Kostelecké uzeniny, to je pojem známý po celé České republice. Spojení tradičních receptur a poctivé řemeslné práce dává vzniknout lahodným masným výrobkům, které si získaly srdce (a žaludky) mnoha generací. Historie Kosteleckých uzenin sahá až do roku 1537, kdy byla v Kostelci nad...

Kuskus Se Zeleninou

Kuskus se zeleninou: Lehká večeře plná chuti!

Kuskus: Zdravá a chutná volba Kuskus se zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné jídlo. Kuskus je druh těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice, která je bohatá na sacharidy, vlákninu a bílkoviny. Je také dobrým zdrojem železa, hořčíku a draslíku. Zelenina je zase plná vitamínů, minerálů a...

Jogurtové Lívance

Nadýchané jogurtové lívance: Snídaně, která vás dostane!

Jogurtové lívance: Lehká snídaně Jogurtové lívance jsou skvělou volbou pro lehkou a osvěžující snídani, která vás nabije energií na celé dopoledne. Tajemství jejich nadýchanosti a vláčnosti spočívá v použití jogurtu, který dodává těstu jemnou kyselkavou chuť a zároveň ho krásně zjemňuje. Příprava jogurtových...

Rulík Zlomocný

Rulík zlomocný: lahůdka, nebo hrozba z mořských hlubin?

Jemné maso, málo kostí Rulík zlomocný je druh ryby, který je známý svým jemným masem a malým množstvím kostí. Díky tomu je rulík velmi oblíbenou rybou pro přípravu pokrmů, u kterých si chceme pochutnat na lahodném a snadno konzumovatelném mase. Jeho jemná chuť a minimum kostí ho předurčují k vaření, dušení i...

Bourbon

Bourbon: Americká legenda mezi whiskey dobývá Česko

Co je bourbon? Bourbon je druh americké whiskey, která se vyrábí především z kukuřice. Aby se whiskey mohla označovat jako bourbon, musí splňovat několik přísných pravidel. Za prvé, musí být vyrobena v USA. Za druhé, musí být vyrobena z minimálně 51 % kukuřice. Za třetí, musí zrát v nových dubových sudech, které byly...