Otevírací Doba Lidl

Otevírací doba obchodu Lidl: Vše, co potřebujete vědět!

Otevírací doba obchodu Lidl v České republice Otevírací doba obchodu Lidl v České republice se může mírně lišit podle konkrétního místa. Obecně však většina prodejen Lidl má otevřeno od pondělí do neděle od 7:00 do 21:00. Některé prodejny mohou mít odlišné pracovní hodiny, které jsou zpravidla zveřejněny na...

Kapustnica

Kapustnica: Tradiční slovinské jídlo plné chuti a tradice

Historie kapustnice a její význam v tradiční slovinské kuchyni. Kapustnica, tradiční slovinské jídlo plné chuti a tradice, má hluboké kořeny v historii Slovinska. Tato hustá polévka se podává zejména během vánočních svátků a svatého Štěpána. Její původ sahá až do středověku, kdy byla oblíbenou pokrmem mezi...

Cabernet Sauvignon

Výsostný Cabernet Sauvignon: Král vín mezi potravinami

Historie a původ odrůdy Cabernet Sauvignon Odrůda Cabernet Sauvignon patří mezi nejslavnější a nejoblíbenější odrůdy červeného vína na světě. Její historie sahá až do 17. století ve francouzské oblasti Bordeaux, kde vznikla zkřížením odrůd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc. Název "Sauvignon" pravděpodobně pochází z...

Tatra Tea

Objevte Lahodný Čaj z Tater - Tatra Tea v Časopise Zázvorový čaj!

Historie čaje z Tater Historie čaje z Tater sahá až do dob prvních osadníků v této malebné horské oblasti. Bylinky a rostliny se zde tradičně sbíraly pro léčebné účely a postupem času byly využívány i k přípravě lahodných nápojů. První písemné zmínky o čaji z Tater pocházejí z 19. století, kdy místní...

Petržel

Petržel: Všestranná zelenina plná vitamínů a minerálů

Petržel, známá také pod vědeckým názvem Petroselinum crispum, je jednou z nejoblíbenějších bylinek ve světě kuchyně. Tato aromatická rostlina patří do čeledi miříkovitých a je hojně využívána pro svůj charakteristický kořeněný aroma a bohatou chuť. Petržel se dělí na dvě hlavní odrůdy - petržel kořenová,...

Krocan

Vše, co potřebujete vědět o krocanech: Nejlepší recepty a tipy!

Popis krocana jako druhu kuřete Krocan je velký pták patřící do čeledi bažantovitých. Samec, nazývaný kohout, se vyznačuje pestrobarevným peřím a výrazným hřebenem na hlavě. Samice, nazývaná kvočna, má obvykle skromnější zbarvení. Krocan je chován především pro maso, které je bohaté na bílkoviny a minerály jako...

Royal Jerky

Královský sušený vepřový jerky: Výběr pro opravdové gurmány!

Co je royal jerky a jak se vyrábí? Royal jerky je tradiční druh sušeného masa, který se vyrábí z kvalitního vepřového masa. Proces výroby začíná krájením masa na tenké plátky, které jsou následně marinovány ve směsi soli, koření a bylinek. Poté je maso pomalu sušeno při nízké teplotě, což mu dodává...