Bílé víno: Skvělá volba pro osvěžení i vychutnání
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Peruánská maca (Lepidium meyenii) je bylina, která roste ve výšinách And a má vzhledem k naší ředkvičce nebo řepě některé podobnosti....
Mořské plody: Poklad oceánů Oceány a moře jsou plné úžasných pokladů v podobě mořských plodů. Ať už jsou to šťavnaté krevety,...
Co je Guinness? Guinness je tmavé pivo s výraznou chutí, které se vaří v pivovaru St. James's Gate v irském Dublinu. Pivo Guinness se vyznačuje tmavě rubínovou až černou barvou, hustou krémovou pěnou a charakteristickou hořkosladkou chutí s tóny pražené kávy, čokolády a karamelu. Guinness se vyrábí z vody, ječného...
24. 08. 2024
Co je to značka potravin? Značka potravin je jako vizitka, která nám o jídle prozradí mnohem víc než jen název. Je to slib kvality, chuti a původu, který výrobce dává. Představte si třeba oblíbenou čokoládu. Její značka evokuje nejen chuť, ale i vzpomínky na dětství, reklamy nebo třeba pocit luxusu. A přesně o to...
21. 08. 2024
Historie Haribo Společnost Haribo, synonymum pro sladkosti a želatinové bonbóny, má bohatou historii sahající až do začátku 20. století. Vše začalo v roce 1920 v německém Bonnu, kde Hans Riegel, cukrář s velkým snem, založil malou firmu s názvem Haribo. Jméno vzniklo zkrácením jeho jména a města, kde podnikání rozjel –...
18. 08. 2024
Čerstvá vejce z farmy Prodej vajec z farmy zažívá v posledních letech velký boom a není se čemu divit. Čerstvá vejce od slepic, které se volně pasou na louce a živí se přirozenou stravou, chutnají prostě lépe. Žloutky mají sytě žlutou barvu a celkově jsou vejce nutričně bohatší. Navíc, nákupem vajec z farmy...
15. 08. 2024
Kale: Král mezi zeleninou Kapusta kadeřavá, často označovaná jako "kale", si právem vysloužila titul královny mezi listovou zeleninou. Její obliba v posledních letech prudce vzrostla a to hlavně díky jejím nesporným zdravotním benefitům. Tato zelenina, příbuzná brokolici, květáku či kapustě, je doslova nabitá vitamíny,...
12. 08. 2024
Kapusta: Zdravá pochoutka Kapusta, v Česku oblíbená surovina, je nejen chutná, ale i zdravá. Tato listová zelenina, patřící do čeledi brukvovitých, je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Obsahuje vitamín C, vitamín K, vitamín B6, kyselinu listovou a draslík. Kapusta je také dobrým zdrojem vlákniny, která je...
09. 08. 2024
Co je bezkofeinová káva Bezkofeinová káva je nápoj s chutí a vůní podobnou běžné kávě, ale s výrazně nižším obsahem kofeinu. Zatímco běžný šálek kávy obsahuje 80 až 100 mg kofeinu, bezkofeinová káva má obvykle méně než 5 mg. Kofein se z kávových zrn odstraňuje ještě před pražením pomocí speciálních...
06. 08. 2024
Co je citronová poleva? Citronová poleva je sladká, aromatická poleva s výraznou citronovou chutí. Je oblíbenou volbou pro zdobení dortů, koláčů, muffinů a dalších dezertů. Existují různé druhy citronové polevy, které se liší konzistencí a použitými surovinami. Mezi nejjednodušší patří citronová poleva z...
03. 08. 2024
Nutriční profil: Vláknina a omega-3 Lněné semínko je doslova nutriční bombou, obzvláště pokud jde o vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Obsahuje jak rozpustnou, tak nerozpustnou vlákninu. Zatímco rozpustná vláknina pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a snižuje cholesterol, nerozpustná vláknina podporuje trávení a...
31. 07. 2024
Fenykl: Voňavé koření a zelenina Fenykl je všestranná rostlina, která obohacuje naše pokrmy svou jedinečnou chutí a vůní. Jeho anýzová příchuť s jemnými tóny lékořice dodává pokrmům osvěžující nádech. Fenykl se používá v kuchyni v mnoha podobách – semena, nať i bulva. Semena fenyklu jsou oblíbeným kořením do...
28. 07. 2024