Maca: Peruánská superpotravina a její účinky na zdraví
Peruánská maca (Lepidium meyenii) je bylina, která roste ve výšinách And a má vzhledem k naší ředkvičce nebo řepě některé podobnosti....
Peruánská maca (Lepidium meyenii) je bylina, která roste ve výšinách And a má vzhledem k naší ředkvičce nebo řepě některé podobnosti....
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Arabika: královna kávového světa Arabika je bezpochyby nejoblíbenějším druhem kávy na světě. Její popularita pramení z lahodné chuti a...
Zrno Zrnko: Co se Skrývá Pod Povrchem? Zrno, zrnko. Drobounký zázrak přírody, který v sobě skrývá ohromný potenciál. Stačí ho zasadit do země, dodat mu trochu vody a slunce a z miniaturního semínka se začne klubat nový život. Z jednoho zrnka vyroste stéblo obilí, které ponese desítky dalších zrnek. A z nich se upeče...
06. 07. 2024
Kostelecké uzeniny: Tradice a chuť Kostelecké uzeniny, to je pojem známý po celé České republice. Spojení tradičních receptur a poctivé řemeslné práce dává vzniknout lahodným masným výrobkům, které si získaly srdce (a žaludky) mnoha generací. Historie Kosteleckých uzenin sahá až do roku 1537, kdy byla v Kostelci nad...
05. 07. 2024
Kuskus: Zdravá a chutná volba Kuskus se zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné jídlo. Kuskus je druh těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice, která je bohatá na sacharidy, vlákninu a bílkoviny. Je také dobrým zdrojem železa, hořčíku a draslíku. Zelenina je zase plná vitamínů, minerálů a...
04. 07. 2024
Jogurtové lívance: Lehká snídaně Jogurtové lívance jsou skvělou volbou pro lehkou a osvěžující snídani, která vás nabije energií na celé dopoledne. Tajemství jejich nadýchanosti a vláčnosti spočívá v použití jogurtu, který dodává těstu jemnou kyselkavou chuť a zároveň ho krásně zjemňuje. Příprava jogurtových...
03. 07. 2024
Jemné maso, málo kostí Rulík zlomocný je druh ryby, který je známý svým jemným masem a malým množstvím kostí. Díky tomu je rulík velmi oblíbenou rybou pro přípravu pokrmů, u kterých si chceme pochutnat na lahodném a snadno konzumovatelném mase. Jeho jemná chuť a minimum kostí ho předurčují k vaření, dušení i...
02. 07. 2024
Co je bourbon? Bourbon je druh americké whiskey, která se vyrábí především z kukuřice. Aby se whiskey mohla označovat jako bourbon, musí splňovat několik přísných pravidel. Za prvé, musí být vyrobena v USA. Za druhé, musí být vyrobena z minimálně 51 % kukuřice. Za třetí, musí zrát v nových dubových sudech, které byly...
01. 07. 2024
Původ a pěstování papáji Papaya, exotické ovoce s lahodnou sladkou dužinou, pochází ze Střední Ameriky a jižního Mexika. Díky své popularitě a všestrannému využití se pěstuje v tropech a subtropech po celém světě. Mezi největší producenty papáji patří Indie, Brazílie, Mexiko, Indonésie a Nigérie. Pěstování...
30. 06. 2024
Široký výběr potravin Tesco Letňany, jakožto jeden z největších hypermarketů obchodního řetězce Tesco v České republice, se pyšní skutečně širokým výběrem potravin. Zákazníci zde naleznou vše od čerstvého ovoce a zeleniny, přes maso a uzeniny, až po trvanlivé potraviny a drogerii. Pro milovníky čerstvých surovin...
29. 06. 2024
Původ a historie parmské šunky Parmská šunka, známá také jako Prosciutto di Parma, je delikatesa s dlouhou a fascinující historií. Její kořeny sahají až do starověku, do období Etrusků a Římanů, kteří obývali oblast dnešní Parmy v severní Itálii. Již tehdy se v této oblasti chovala prasata a zpracovávalo se...
28. 06. 2024
Druhy a odrůdy rybízu Rybíz se dělí na dva základní druhy: rybíz černý a rybíz červený. Existuje i rybíz bílý, ale ten je pouze barevnou variantou rybízu červeného. Rybíz černý je známý svými výraznými plody s charakteristickou chutí a aroma. Obsahuje vysoké množství vitamínu C a antioxidantů. Mezi oblíbené...
27. 06. 2024