Bílé víno: Skvělá volba pro osvěžení i vychutnání
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Bílé víno je oblíbený nápoj po celém světě. Jeho popularita stoupá díky svému osvěžujícímu charakteru a široké škále chutí,...
Peruánská maca (Lepidium meyenii) je bylina, která roste ve výšinách And a má vzhledem k naší ředkvičce nebo řepě některé podobnosti....
Mořské plody: Poklad oceánů Oceány a moře jsou plné úžasných pokladů v podobě mořských plodů. Ať už jsou to šťavnaté krevety,...
Druhy a odrůdy rybízu Rybíz se dělí na dva základní druhy: rybíz černý a rybíz červený. Existuje i rybíz bílý, ale ten je pouze barevnou variantou rybízu červeného. Rybíz černý je známý svými výraznými plody s charakteristickou chutí a aroma. Obsahuje vysoké množství vitamínu C a antioxidantů. Mezi oblíbené...
27. 06. 2024
Co je bezlepková bábovka? Bezlepková bábovka je varianta tradiční české bábovky, která je vhodná pro lidi s celiakií nebo s intolerancí na lepek. Na rozdíl od klasické bábovky, která obsahuje pšeničnou mouku, se bezlepková bábovka připravuje ze směsi bezlepkových mouk. Mezi nejčastěji používané patří mouka rýžová,...
26. 06. 2024
Nutrilon 1: Výživa pro nejmenší Nutrilon 1 je počáteční mléčná kojenecká výživa určená pro výživu novorozenců od narození. Obsahuje unikátní směs živin, která je speciálně vyvinuta tak, aby co nejvíce připomínala mateřské mléko a podporovala zdravý růst a vývoj dítěte. Mezi klíčové složky patří GOS/FOS...
25. 06. 2024
Ryngle: Tradiční pochoutka Ryngle, známé také jako kroužky z ořechů, jsou tradiční českou pochoutkou, která evokuje vzpomínky na Vánoce a pečení s babičkou. Tyto křupavé a voňavé kroužky se vyrábějí z jednoduchého těsta, jehož hlavními ingrediencemi jsou mleté ořechy, máslo a mouka. Po upečení se ryngle obvykle...
24. 06. 2024
Eidam: Oblíbený holandský sýr Eidam je polotvrdý sýr s jemnou, máslovou chutí, který pochází z Nizozemska. Vyrábí se z kravského mléka a má typický kulatý tvar s hladkou, žlutou až oranžovou kůrou. Jeho chuť se liší podle délky zrání, od jemné a nasládlé u mladého Eidamu až po pikantnější a výraznější u...
24. 06. 2024
Původ a historie broskví Broskve, ty sladké a šťavnaté plody, pocházejí z daleké Číny. Právě tam se začaly pěstovat již před 4000 lety. Starověcí Číňané považovali broskve za symbol nesmrtelnosti a štěstí. Do Evropy se broskve dostaly díky obchodním cestám, pravděpodobně přes Persii, a to zhruba v 1. století...
23. 06. 2024
Tutti frutti: Co to vlastně je? Tutti frutti, ten barevný mix kousků ovoce, co nám připomíná dětství a letní pohodu. Ale co to vlastně je? Většinou se jedná o kandované ovoce, tedy ovoce konzervované cukrem. Díky tomu má tutti frutti dlouhou trvanlivost a sladkou, výraznou chuť. Nejčastěji v něm najdeme třešně, ananas,...
22. 06. 2024
Co je to aperitiv? Aperitiv je nápoj, co se dává před jídlem, aby nastartoval chuť. Může to být třeba primitivo, což je takové to výrazné červené víno, nebo jiné alkoholické drinky jako vermut, Campari nebo prosecco. Někdo si dá radši nealkoholické varianty - tonik nebo džus, to je taky fajn. K primitivo se skvěle hodí...
21. 06. 2024
Co je to okostice? Okostice je tvrdá, dřevnatá vrstva, která se nachází uvnitř plodu některých druhů ovoce. Obklopuje a chrání semeno uvnitř. Typickými příklady ovoce s peckou jsou broskve, meruňky, švestky nebo třešně. Okostice se vyvíjí z vaječníku květu a její tvrdost je dána vysokým obsahem sklerenchymatických...
20. 06. 2024
Acai - tropické ovoce z Amazonie Acai, malé tmavě fialové ovoce pocházející z amazonského deštného pralesa, si v posledních letech získalo značnou popularitu jako „superpotravina“. A není se čemu divit! Tyto drobné bobule jsou nabité antioxidanty, zdravými tuky, vlákninou a vitamíny. Díky vysokému obsahu antioxidantů je...
19. 06. 2024